Ugrás a fő tartalomra

Pénteki Filmmustra - Chick lit filmek

Sziasztok!

Nem tudom, ki hogy van vele, de én mostanság rákaptam a filmadaptációkra. Új vagy régi, fantasy, sci-fi vagy sima romantika, nem számít, csak jó legyen a története. Lényeg a történet!
Nem is olyan rég akadtam rá a Munkával szerzett pasi című filmre, ami amellett, hogy egy könyv alapján készült, kategóriáját tekintve hasonlít két másik nagyon kedvelt filmadaptá-ciós kedvencemre. Most ezeket hoztam el nektek egy csokorba szedve, egy rövid bemutatás erejéig. Szívből ajánlom mind a hármat (leginkább a női olvasó/néző közönségnek), mert szórakoztatóak, humorosak, könnyedek és szerelmetesek. :)

A három romantikus vígjáték mind egy-egy chick lit, azaz női regény nyomán készült. A történetekben egytől egyig nagy hangsúlyt kap az újságírás, egy neves magazin, illetve a divat.


Munkával szerzett pasi
/Beauty & the Briefcase/ 

Lane újságíró szeretne lenni, azon belül is, a divattal akar foglalkozni. Szobatársa jóvoltából nagy lehetőséget kap, egy cikket írhat a Cosmopolitannak. Divattudó-sításai nem kellenek, de a pasi szerzési ötletére vevő az újság szintén facér szerkesztője. A terv egyszerű: Lane munkát vállal a Wall Streeten egy nagy banknál, ahol rengeteg öltönyös pasi dolgozik, és elkezd randizni. Hamarosan úgy érzi, megtalálta a nagy őt! A sors fintora, hogy nem a munkahelyén, hanem egy bárban, és ez nem felel meg a Cosmo elvárásainak. Lane válaszút elé kerül: a pasit tartja meg, vagy a munkát a Cosmónál? Ám Lane mindkettőt akarja…


Hilary Duff és Michael McMillian főszereplésével.
A film Daniella Brodsky: Diaryof a Working Girl című műve alapján készült.


Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
/How to Lose a Guy in 10 Days/

Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovat-vezetője, aki hétről hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt "Hogyan"-rovat hasábjain. Leg-újabb témájához egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb mód-szerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe.

Benjamin Barry, a menő reklámügynök egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani - minden áron. Vakme-rősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz.

Kate Hudson és Matthew McConaughey főszereplésével.


Egy boltkóros naplója
/Confessions of a Shopaholic/ 

A gyönyörű, fiatal Rebecca (Isla Fisher) tipikus nagy-városi szenvedélybetegségben, vásárlási kényszerben szenved. Amikor a betegsége az anyagi csőd szélére sodorja, Rebecca jövedelmezőbbre cseréli a munkáját, és az egyik pénzügyi tanácsadó lapnál helyezkedik el. Az egyszerű, hétköznapi embereknek szóló cikkeivel gyor-san népszerű lesz. A jóképű, ambiciózus munkatársa, Luke (Hugh Dancy) figyelmét is felkelti, aki mit sem tud a vásárlási mánia férfiakra gyakorolt veszélyes hatásáról.

Isla Fisher és Hugh Dancy főszereplésével.
A film Sophie Kinsella A boltkóros sorozatának első és második kötete nyomán készült.


Jó szórakozást kívánok!

~ Yuri

Megjegyzések