Ugrás a fő tartalomra

10 ok, amiért muszáj elolvasnod az Addicted sorozatot


„Engedd, hadd próbáljak meg elég lenni a számodra.”


Kétségtelen, hogy a New Adult műfaj keretein belül Krista & Becca Ritchie Addicted (Függőség) sorozata a kedvencem, amit szerintem mindenkinek muszáj lenne elolvasnia. A regények hat barát történetét követik nyomon, akik egymás iránt érzett megingathatatlan hűsége és szeretete olyan csodálatos világot hoz létre, aminek minden olvasó a rabja lesz.

Amikor ezek a regények kerülnek szóba, nem is lehetnék lelkesebb rajongó. Nehezem találom a szavakat, amelyekkel kellően kifejezhetném, milyen hihetetlen és lélegzetelállító minden egyes kötet; komolyan úgy érzem, képtelen vagyok megfelelően szavakba önteni a véleményemet. 

Igazából teljesen véletlenül akadtam a sorozatra, de őszintén megrémít annak a valószínűsége, hogy egy alternatív univerzumban nem olvasom el a regényeket.

Aimee a Deadly Darlings blog írója tweetelt valamit a kedvenc becézéseiről, amiket könyves karakterektől hallott. Minden nevet ismertem a felsorolásból, egy kivételével: Loren Hale. Szóval a Google varázserejét felhasználva rákerestem és megismerkedtem a Függőség sorozattal. Azóta sem néztem vissza. Ahogy Lily mondaná: nagyon köszönömköszönömköszönöm Aimee!

A következőkben megtudhatjátok, szerintem miért kellene elolvasnotok a sorozatot.


1. Nem csak a romantikáról szól.

Bár minden részben jelen van a földrengető, mindent elsöprő szerelem, a sorozat ennél sokkal többet közvetít az olvasók felé. Ritchie-ék regényei a családról, hűségről és barátságról szólnak. A hat fős mag – ahogy gyakran utalnak rájuk – tagjai elképesztően közel állnak egymáshoz, és az eddig megjelent nyolc rész folyamán az olvasók szépen végigkövethették, ahogy ezek a kapcsolatok elmélyülnek és megerősödnek, ahogy a hűség és összetartás kivirágzik a szereplők között. Továbbá a sorozat három női főszereplője testvérek; a történet ezen aspektusa is alaposan bemutatásra kerül. Én imádom, amikor egy baráti körről olvashatok, és ebben a sorozatban ez hatalmas szerepet kap. Továbbá diszkréten bepillantást nyerhetünk a társadalom működésébe is, olyan problémák kerülnek bemutatásra, amikkel sajnos a való világban is találkozhatunk. Például a megbélyegzés és a szexualitás kérdésköre. Itt kell megjegyeznem, hogy szerintem Ritchie-ék zseniálisan kezelték ezeket a topikokat.


2. A romantika nagyszerű földrengetően csodálatos.

Nem tudod, mi az igazi OTP (one true pairing = álompár), amíg el nem olvasod ezt a sorozatot. Rajongok minden párért a lelkem minden szegletével. Mindegyikük utazásának megvannak a maga szívszorító pillanatai, ahogy a túlfűtött szenvedély és nevetés is felbukkan az összes pár történetében. A Függőség sorozat köteteiben az extrém érzelmi hullámvasút és a nevetés kéz a kézben jár egymással.

„A mi szerelmünk ritka. Akkor sem fordíthatnék neki hátat, ha szeretnék. Amikor sikolt, rajtam is keresztülhasít egy ugyanolyan kiáltás. Amikor sír, a fájdalomtól elered az eső a világomban. Amikor szeret, akkor igazán, tényleg repülök.”


3. A karakterek összetettsége és fejlődése bámulatos.

Az egyik kedvenc részem a sorozatban az, hogy kezdetben csak két főszereplővel ismerkedsz meg: Lilyvel és Loval. Majd ahogy haladsz előre a történetben, a szerzők bemutatnak négy újabb karaktert: Rose-t, Connort, Ryke-ot és Daisyt. Ezek a mellékszereplők éppolyan lenyűgözőek, mint a fő karakterek. Az én érdeklődésemet csak nagyon ritkán keltik fel a mellékszereplők ahhoz, hogy elolvassak róluk egy saját regényt. De itt ez történik. Minden apró részletet ismerni akarok, minden szereplőről olvasni szeretnék. Egyszerűen mindent tudni akarok.


4. Az évődés fergeteges.

Ó, Istenem! Az évődés végez velem. :D Nálam Rose Calloway és Connor Cobalt szópárbajai győznek minden alkalommal, de nem sokkal vannak lemaradva Connor és Lo szellemes beszélgetései sem. Már megszámolni sem tudom, hányszor nevettem nyilvános helyen, mint egy idióta. Aztán ott vannak még Ryke és Daisy szexuális feszültséggel teli adok-kapokjai, amik mindig mosolyt csalnak az arcomra. És persze nem feledkezhetek meg Lily és Lo szívmelengető szeretetkinyilvánításairól sem.


5. Kilenc könyv, de egy pillanatig sem unatkozol.

Kilenc könyv. Az, hogy Krista & Becca Ritchie-nek sikerült úgy megírnia kilenc regényt, hogy még mindig ugyanazt az izgatottságot érzem, amit az első résznél, bizonyítja a tehetségüket, és azt, hogy *suttog* szerintem boszorkányok. És felmerült egy epilógus könyv megírásának ötlete is. Egy egész regényé. Csak egy epilógusnak.


6. A szerzők rocksztárok. 

Ígérem, nem vagyok seggnyaló. *vigyorog* Őszintén csodálom, milyen jól ismeri Krista és Becca Ritchie a karaktereit. Van egy Fizz Life nevű Tumblr oldaluk – amit egyébként ugyanolyan gyakran megnézek, mint a Twittert –, ahol bármit kérdezhetsz tőlük a szereplőkről. Olyan kérdésekre is tudnak válaszolni, mint például: Mi a képernyővédője az egyes karaktereknek? Milyen a telefontokjuk? Ki veszi a legtöbb virágot a barátnőjének? Mi az egyes szereplők kedvenc napja? Lehet, hogy ezek piti dolgoknak tűnnek így elsőre, de mindig lenyűgöz, amikor újabb és újabb dolgokat tudhatok meg a könyvekről, amiket annyira imádok; és csodálom, hogy valaki képes megalkotni egy világot, amiről minden apró részletet pontosan tud. Ráadásul egyszer három vagy négy könyvet is kiadtak egy évben. *döbbent tekintet*


7. Rose Calloway.

A négy Calloway nővér közül ő a második legidősebb (Poppy a rangidős nem sokszor bukkan fel a történetben). Rose hihetetlenül vad és kőkemény. Bámulatos az ereje. Ha valaha is sor kerülne arra, hogy le kell tépnem valaki fejét – metaforikusan értve persze –, belőle merítenék erőt.


8. Teljesen belemerülsz a történetbe, és szinte együtt élsz vele.

Kilenc könyv elég nagy elköteleződés. Nem is egyszer fordult már elő velem, hogy nehezemre esett egy ilyen hosszú sorozatot végigkövetni. Például soha nem fejeztem be az Éjszaka Háza vagy A Végzet Ereklyéi sorozatot, mert valahol menet közben elvesztettem az érdeklődésemet. Azonban 100%-ig biztos vagyok abban, hogy ez a Függőség sorozattal soha nem fog megtörténni.

„Csókold meg velem az eget – suttogja Connor, majd ajkai gyönyörű mosolyra húzódnak –, és soha ne szállj le a földre.”


9. A szereplők bámulatosak.

A Függőség sorozat nagyon karaktervezérelt, és főleg miattuk éri meg minden részt elolvasni. Minél többet bújod a könyveket, annál valóságosabbá válnak a szereplők, és annál jobban megszereted őket. Lily, Lo, Connor, Rose, Ryke és Daisy mind rajta vannak a kedvenc regényszereplőim listáján! <3


10. Szavakkal nem tudom eléggé bemutatni a sorozat nagyszerűségét.

A nap végén az indokaim még csak a közelében sem járnak annak, hogy miért kellene elolvasnod ezt a sorozatot. A Függőség regények minden darabja magával ragadó, megnyerő történet, ami magával visz egy baráti kör szívszorító, sötét, szenvedélyes, szerelemmel teli utazására. Szellemes párbeszédek, kontrollálhatatlan nevetés és lenyűgöző karakterek várnak minden olvasót.


Van olyan könyv, amit szíved szerint mindenkivel elolvastatnál? 
Találkoztál már a Függőség sorozattal?


~ Kaina


A poszt lefordítására engedélyt adott az írója. Az eredeti, angol nyelvű bejegyzést elolvashatjátok ITT.

Megjegyzések