Ugrás a fő tartalomra

Tammara Webber: Breakable – Törékeny (A szív körvonalai 2.)

Landon Lucas Maxfield gyermekként azt hitte, tökéletes az élete, és örömmel nézett a reményteljes jövő elébe – mígnem egy tragédia szétzúzta a családját, és kételyeket ébresztett a fiúban mindennel szemben, amiben addig hitt. 

Nem akart mást, csak maga mögött hagyni a múltat. Miután megismerkedett Jacqueline Wallace-szal, könnyen jött a vágy, hogy mindazzá váljon, amit a lány igényel… 

Már amennyire könnyen jöhetett annak a férfinak, aki megtanulta, hogy a lélek törékeny, és hogy mindazt, amiben reménykedünk, egy szempillantás alatt elragadhatják tőlünk.

~°♥°~

Aki eddig még nem olvasta Tammara Webber Easy – Egyszeregy című könyvét, annak ez az értékelés SPOILERT tartalmaz!!!


Mint ugye tudjuk ez a könyv az Easy – Egyszeregy története Lucas szemszögéből. De azért több ez annál. Az írónő két szálon vezeti a történetet, és nincs benne kavarodás, probléma nélkül lehet átlépni egyik szálból a másikba. A két szál párhuzamosan fut. Az egyikben Lucas múltjáról olvashatunk (ahol ugye még Landonnak hívják), a másikban pedig a jelenben fut a történet. Nagyon érdekes volt ezt így olvasni, és eleinte kicsit furának tartottam, de hamar hozzászoktam. Eleinte féltem, hogy milyen lesz ez a könyv, mert amiket általában olvastam könyveket a fiú szemszögéből, nagyjából az volt az érzésem, hogy majdnem ugyanazt olvasom, egy-két jelenet, illetve gondolat hozzáadásával. Ez a múltban és jelenben váltakozó leírás nagyon sokat javított rajta, szóval kellemes csalódás volt.

Az Easyt még akkor olvastam, amikor megjelent, és bár eszembe jutott, hogy esetleg újra kellene olvasnom ezelőtt a könyv előtt, de nem tettem a fent említett ok miatt. Körvonalaiban emlékszem a történetre, de olvasás közben azért örültem volna, ha az apróbb dolgokra/részletekre is emlékszem. Így, hogy most már ezt tudom, újra kellett volna olvasnom. :D

Azt tudjuk, hogy Lucasnak nem volt könnyű gyerekkora, a múltban választ kaphatunk mindenre: mi történt az anyjával, miért vált olyanná, amilyen, és hogy állt mégis talpra. A múltbeli események „Landon” néven futnak, a jelenbeliek „Lucas” címmel. A jelenben pedig a Jaqueline-nal való kapcsolatát mesélik. Hát, ha őszinte akarok lenni, nagyon bírom ezt a Lucast, és sokkal jobban tetszett az ő szemszögéből olvasni a történetet (már ha hihetek az emlékeimnek ;) ). Mit hogyan él meg, a kétségei, hogy próbálja megtalálni a helyes utat, és hogy bár helytelen, de nem tud elszakadni Jaqueline-tól.

Volt még valaki, akit igazából megkedveltem benne, Landon mútljából egy jó barátot, Boyce-t. Ő az, aki később is kitart mellette, és akkor is tart a barátságuk, amikor Lucas már elkerült onnan. És ugye, ott van Heller professzor, akinek már tudjuk eddig is mit köszönhet Lucas, végül is az apja helyett ő volt az, aki az apja volt és pártfogásába vette, és kihúzta a csávából. Landon nehéz sorson ment keresztül, amikor meghalt az anyja, önmagát hibáztatja, hogy nem tudott rá eléggé vigyázni, és ahelyett, hogy az apja segítene neki a gyász feldolgozásában, ő is magába zárkózik. És imádtam a srácnak a tetoválásait, különösen tetszett, hogy hogyan lett először tetoválása, és emiatt egyből szimpatikus lett a tetováló csaj is, aki a többi tetkóját is csinálta.

Összefoglalva, aki az első részt szerette, annak szerintem ez is tetszeni fog, sőt, lehet, hogy még jobban. ;)


Értékelés:

~ Leila

Megjegyzések