Ugrás a fő tartalomra

Sherrilyn Kenyon – League sorozat 1. rész

Az Ichidau univerzumban senki sem volt biztonságban. Az embereket kirángatták az otthonukból, és megölték az utcán – mind egy kegyetlen zsarnok áldozatai, aki az egész birodalom kizárólagos ura akart lenni. Azok, akik szembeszálltak vele, egy közös zászló alatt egyesültek, és megalapították a League-t, ami a Quorum irányítása alá került. Miután kivégezték a zsarnokot, a Quorum rájött, hogy a problémát a legjobb csírájában elfojtani. Szükség volt egy különálló egységre, a League Assassinokra. Magasan képzett és sokat érő harcosokra, akik a kormányokat segítették.

De a League sem mentes a korrupciótól…

Üdvözöllek egy olyan világban, ahol a korrupt politikai merényletek uralnak mindent, és mindenkit – mert néha a gyógyír rosszabb, mint maga a betegség. Ez egy ölsz vagy meghalsz játék. Vadász vagy, vagy préda. De vannak, akik megvédenek. Nők és férfiak, akik véres harcokat vívtak a múltjukban a túlélésért. Már csak azt kell eldöntened, hogy ők jobbak-e azoknál, akik üldöznek…

Vagy rosszabbak.

A szarkasztikus, képzett és halálos nők és férfiak a hősök következő generációja. Tudják, hogyan nevessenek az őrület és a halál arcába, és hogyan éljék túl mindazt, amit az ellenségeik és a League tartogat nekik.

De leginkább ahhoz értenek, hogy hogyan vágjanak vissza, és hogyan védjenek meg.

A háború folytatódik…

~°♥°~

Ismertető:

Sherrilyn Kenyon számos műfajban írt és ír sorozatokat. Magyarországon a legismertebb tőle a Sötét vágyak vadásza erotikus-fantasztikus sorozata, de sokan hallottak már a MacAllister-testvérek / A kard testvérisége történelmi romantikus sorozatáról is, amit Kinley MacGregor néven adatott ki. Ezek mellett viszont ott van még A tenger farkasai kalóz-romantikus, a Nick története ifjúsági-fantasztikus és az Avalon Urai történelmi mondakörre alapuló történelmi-fantasztikus sorozata is, valamint a Diana Porterrel közösen írt Belador (bevallom, ezt nem ismerem) és BAD Agency romantikus-krimi sorozatok.

Egy ilyen sokoldalú író repertoárjából a tudományos-fantasztikus regények sem hiányozhatnak, és igen, ez meg is van a League sorozat képviseletével.


A világról:

A sorozat az Ichidai (eng: Ichidian) univerzumban játszódik, és megvan benne minden, ami egy jó kis sci-fihez kell: űrhajók, különböző, lakott bolygók, high-tech cuccok, lézerfegyverek és minden egyéb is. Azok, akik nincsenek oda az ilyen jellegű sci-fiért is nyugodtan olvashatják, mert szerintem a jelenlétük a történetben nem zavaró, viszont a sci-fi szerelmeseinek talán elég, hogy így is élvezhessék a sorozatot.

Mint említettem, számos bolygó van a történetben. Ennek megfelelően vannak különböző „fajok”, és kultúrák is. Noha van utalás arra, hogy léteznek (példának okáért) hüllőszerű lények is, találkozni nem nagyon fogunk velük, egyszer-kétszer bukkannak csak fel. A szereplők végig emberi és emberszerű (erről később) fajok vagy népek leszármazottai.

Ha belegondolunk, hogy a Föld a maga méreteivel milyen színes és változatos kultúrákban és nyelvekben, helyenként furcsa lehet a többé-kevésbé 1 nép / bolygó felállás, ahol mindenki egy nyelvet beszél, és egy kultúrát követ, de igazából ilyen mélyen nem megyünk bele egyik planéta ismertetésébe sem, így csak annak szúrhatja a szemét esetleg, aki már betéve tudja a könyveket. Azok pedig, akik újak ebben a világban, túlságosan is el lesznek foglalva azzal, hogy a fejüket kapkodják, minthogy egy bolygó népességföldrajzával foglalkozzanak.


Az Ichidai univerzum:

A Kilenc rendszerben (felteszem csillagrendszerekről [aka: galaxisokról] van szó, ugyanis ezt a kifejezést használják, de nem emlékszem, hogy letisztázták volna) több bolygó és nép is él. Vannak ember-bolygók és birodalmak is: a Goura, a Caron, az Exeter, a Quilla mind ilyenek, de ezek sem egyformák.

A Quillán például egy vírus kipusztította a férfi lakosság jelentős részét, ezért a nők harcosnak képezték magukat, hogy megvédjék a fajuk túlélésének a kulcsát. Később azonban ez a szerep átértékelődik, és a férfiak jobbára alávetetté válnak egy nő uralta rendszerben, és maximum egyenlő felei lehetnek egy nőnek (ha harcban legyőzik), de semmi több.

Ezzel szemben a Caronnak – a Kilenc rendszer egyik leghatalmasabb birodalma – inkább a politikai oldalát ismerjük meg, a törvények hátulütőit, a jelenleg dúló polgárháború okait, a kormányzás menetét.

Vallások, szokások, emberi hozzáállások változatosságai mind-mind tarkítják az Ichidai univerzum összképét, egy változatos, és igen érdekfeszítő összhatást keltve ezzel.

Említettem az emberszerű fajokat is. Jobb szó híján használom ezt a szót, olyan emberekre, akik külsőre emberek, de egy-egy lényeges tulajdonságban eltérnek a normál emberektől, ezért nem is lehet igazán annak nevezni őket. Ide az Andaria, a Ritadaria, a Phrixus tartozik, illetve a Trisani nép.

Az andariakra (eng: Andarion) a sötét haj, a vörös szem, a kétméteres magasság, és a hosszú szemfog a jellemző – meg a pletyka, hogy emberhúst esznek. Első hallásra könnyű lenne levámpírozni őket, pedig nem azok. Egy harcias nép, aki nagyra tartja a fizika erőt és a szépséget, és noha már megszüntették a szokást, gyakran kérkednek azzal, hogy emberhúst esznek.

A ritek (eng.: Rit vagy Ritadarion) amolyan határesetek. A vaksötétségben is képesek látni. Egyesek azzal magyarázzák a képességüket, hogy mivel az elsődleges napjuk elpusztult, kevés fény jutott le a bolygójuk felszínére, így a szervezetük alkalmazkodott a fényviszonyokhoz.

A phrixiánok (eng: Phrixian) a legkülöncebbek. Ők víz alatt születnek, a bőrük a halakéra emlékeztet, bár nem pikkelyesek. Tökéletesen tudnak úszni, látnak a víz alatt is. A szárazföldön viszont úgy néznek ki, mint az emberek. A társadalmi rendszerük is élen jár a radikalitásban. Ők hisznek a „csak a legerősebbnek szabad életben maradnia” elvben. A férfiak a nép védelméért, a nők pedig a nép fenntartásáért léteznek – vagyis a férfiak gyalogáldozatok és ágyútöltelékek, míg a nők tenyészkancák.

A Trisani népnek nincs bolygója, képviselőjük is csak alig. Erős pszichikai képességeik miatt szinte kiirtották őket. A férfiak az erősebbek, de közülük csak nagyon kevesen érik meg a felnőtt kort. A legtöbbjüket megöli, vagy megőrjíti az erejük. A nőknek általában „gyengédebb” képességeik vannak (gyógyítás, jövőbe látás), így a túlélési esélyeik magasabbak.




~ Sephiroth

Megjegyzések