Ugrás a fő tartalomra

24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

2017. április 20-23.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül Magyarországon a nemzetközi könyves világ által is jegyzett eseménye, méghozzá ez immár a huszonne­gyedik lesz.
A Fesztivál igényes környezetben, most is a II. kerület, Kis Rókus utca 16-20. szám alatt található Millenárison kerül meg-rendezésre. A legtöbb kiadó legalább egy standdal képviselteti magát az eseményen, bár vannak olyanok is, mint a Maxim Kiadó, akinek az eddigi években mind bent az épületben, mind kint az épület előtti területen megtalálható volt standja.
A könyvújdonságokon és vásárláson kí-vül a kiadók standjainál író-olvasó találkozók, dedikálások folynak, a szabadtéri színpadon koncertek, míg bent, kisebb termekben irodalmi estek, felolvasások, különbféle témájú előadások folynak, melyek listája egyaránt megtalálható a Fesztivál hivatalos oldalán, illetve a helyszínen fellelhető katalógusokban.

Az idei év díszvendége Orhan Pamuk török származású, irodalmi Nobel-díjas író lesz, akinek műveit több mint ötven nyelvre fordították le. A The Guardian beválasztotta a XXI. század 21 legjelentősebb írója közé.

Első regénye, az 1982-ben kiadott Dzsevdet úr és fiai, magyarul eddig még nem olvasható mű a 2017-es Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelenik meg.
Az író műveiben posztmodern stílusban mutatja be az Európa és Ázsia, a hagyományok és a modernitás között választásra kényszerülő Törökországot.
Díszvendég-író mellett évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása is. 2017-ben a visegrádi négyek közelgő magyar elnökségének apropóján Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen mutatja be kortárs irodalmát és kultúráját.

Mindemellett amit még fontos megemlíteni, hogy az esemény április 20-a déli 12 órától április 23-a este 7 óráig látogatható, minden nap reggel 10 órától. Illetve, hogy az előző évektől eltérően idén a belépés díjtalan lesz.


De ami talán a legfontosabb: rengeteg könyv és több mint 100 újdonság az olvasásra és élményre éhezőknek. :)



~ Yuri

Megjegyzések